Modularne hiše na jugozahodni obali Viktorije v Avstraliji

Na jugozahodni obali Viktorije v Avstraliji na pečini stoji modularna hiša. Petnadstropno modularno hišo je zasnoval studio Modscape, ki je uporabil industrijsko jeklo za zasidranje konstrukcije hiše na skale na obali.

novice-čet-2-1

Modularna hiša je zasebni dom za par, ki nenehno raziskuje možnosti svojega počitniškega doma.Cliff House je zasnovan tako, da visi s pečine na enak način, kot so školjke pritrjene na stranice ladij.Z namenom, da služi kot razširitev naravne krajine, je rezidenca zgrajena z uporabo modularnih tehnik oblikovanja in montažnih komponent, z neposredno povezavo z morjem spodaj.

novice-čet-2-2
novice-čet-2-3

Hiša je razdeljena na pet nivojev in je dostopna preko parkirišča v najvišjem nadstropju in dvigala, ki vertikalno povezuje vsak nivo.Preprosto, funkcionalno pohištvo je uporabljeno za maksimiziranje pogleda na prostrano morje, ki zagotavlja neoviran pogled na morje, hkrati pa poudarja edinstven prostorski značaj stavbe.

novice-čet-2-4

Iz strukturnega diagrama lahko jasno vidimo funkcionalno razdelitev vsake plasti, ki je preprosta in popolna.Hiša Cliff je zasnovana za uporabo lastnikov na počitnicah.Koliko ljudi bi sanjalo o hiši Cliff House na koncu sveta!

5

Čas objave: 29.7.21